Halalfrelst..

Hellos mellow fellows..

Jeg har ikke fått skrevet på en god stund, men jeg har prøvd å finne meg selv nok engang, men fremdeles tror jeg er på villrede. Uansett, jeg er frustrert og sint, og når en Mullah er sint så får det som regel to konsekvenser. Enten så utsteder han fatwaer på lik linje med seddelpressen til sentralbanken i USA, ellers så gifter han seg på nytt. I disse våryre dager så tror jeg alternativ 2 er mest sannsynlig.

Hvorfor er Mullahen vår frustrert? det er i hvertfall ikke fordi han andre Mullahen fikk smake den rynkete kroppen til Siv Jensen. Hobbymullah hadde ikke hatt en sjans hos Siv, han er veltrent med deilige markeringer, barbert på alle mulige områder og ikke minst integrert.

Frustrasjonen skyldtes at han er opptatt av å få i seg halal mat. Og i bestrebelser etter å opprettholde halal-løftet  har han måtte gå på helsaløs for å så finne ut at det er en vei, hvor moralen blir satt på stor prøve.

Det er ikke lett å finne såkalte halal restauranter i Oslo, det har blitt mer av dem de siste årene, men fremdeles er kvaliteten av en slik kaliber er at sjansen er stor for at du blir dårlig i etterkant. Hvorfor er det slikt? Noe av grunnen er at halalkjøtt er vesentlig dyrere da det er rituell slaktet kjøtt. For å ikke gjøre kjøttet så dyrt at det ikke selges, velger mange av leverandørene å bruke kjøtt med vesentlig dårligere kvalitet til halalkjøtt. De dårligste dyrene, gamle, rett og slett uspiselige blir gjort halal (tillatt) og fordøyd blant mange mager

Det paradoksale er at hele meningen med halalkjøtt er nettopp for at det skal være et sunt alternativ da man blant annet skal få ut all blodet under slaktningen. Det er blodet som er grunnlaget for sykdommer og at man får det ut i tillegg til at man slakter dyret i guds vei så er man rett og slett sikret et deilig måltid. Fantastisk!

Under mine bestrebelser med å finne det perfekte halalmåltidet har jeg prøvd mange restauranter og diverse gatekjøkken de siste årene for å så finne ut at den slags måltid finnes ikke i Norge.

Jeg har måtte kjøre forbi alle de fineste norske restaurantene hvor jeg kan kun sikle når jeg leser menyen, men må velge sjømat eller vegetarrett. Jeg har måtte kjøre forbi der jeg kan bli forstått med vanlig norsk, hvor jeg kan få spesifisert kvittering på hva jeg har spist og drukket. De fleste av disse restaurantene virker som også opprettholder alle lover i forhold til sine ansatte med å betale arbeidersgiveravgift, feriepenger og normale arbeidstider. Men nei, du finner ikke noe halal her, da må du mer over til litt steder som har vært stengt for «oppussing» flere ganger.

Såkalt halal-kebab innebærer smuglerkjøtt og servicen på et slikt sted er en unik opplevelse. Det å snakke norsk på normal måte innebærer at du får rett og slett dårlig service. Kebabnorsk er løsningen; Ja bror, hva skal do ha? shish kebab? med drikke? alt på bror? ok bror, vente . Sist gang jeg var på et slik sted så fikk jeg brekninger og måtte kaste opp etter at jeg var ferdig med maten. Til tross for at jeg klagde at kjøttet ikke var godt stekt slik jeg hadde bedt om var vår kebabmann sikker i sin sak. Men hei, jeg var fornøyd, jeg fikk i meg halalkjøtt og jo mer jeg lider jo mer lønn får jeg i himmelen..

Poenget er om du får i deg kebab eller chicken tikka på restauranten, den trøsten vi får av å spise halal er en smule naiv. Halal betyr også rent, og er ting virkelig så halal når det foregår flere lovforbrytelser med å få laget et halal måltid? Litt smugling, litt ulovlig ansatte, litt svart omsetning og ikke minst så er ikke maten heller det beste, men den er halal.

Tror man må ta et oppgjør med seg selv om man ønsker å trøste seg på denne måten lenger, ikke minst bidra til at enkelte eiere av spisesteder har direkte sugerør i statskassen på bekostning av helsa til sine ulovlige ansattte og våre mager.

Men det finnes håp, blir du dårlig så har man alltid mulig å sende anonymt tips til www.mattilsynet.no , enkelte vil si at det er kanskje litt drøyt å gjøre. Men tenk om du redder helsa til flere? Men i halalhetens navn er alt tillat.

Derfor jobber jeg med å bygge opp http://www.halal.no bit for bit. Skal bli halalfreslt!

2 Responses to “Halalfrelst..”

  1. pær Says:

    Det å anlegge skjegg, og kalle seg for mullah gir deg ikke et sterkere immunforsvar, kompis.
    -You have to be a mullah from the core. They bacterias they know who you are, so you should stop pretendin’ and they’ll stop attackin’ your stomach.

    Du har noen viktige poeng, men at dette var morsomt, vel jeg trakk ikke på smilebåndet en eneste gang. So you have failed miserably.

  2. Hobbymullah.com Says:

    Synd at du ikke fant det humoristisk, men det tror jeg ikke hadde klart det uansett, med tanke på at folk har forskjellig type humor.

Leave a Reply