Religion, evig dårlig samvittighet og humor

Mange mennesker har den geniale misforståelsen at det å ha en religion i livet sitt tilsier at en skal være helvetes seriøs og alvorlig i alle døgnets timer. Det å faktisk spøke om noe kan være livsfarlig og man kan trosse Gud den allmektige på grunn av humor.  Den misforståelsen blir bare større og større jo mer dem går i dybden..


Forresten har jeg vært på ferie derfor jeg ikke har klart å taste noe nevneverdig på lang tid. Var utenlands og har satt pris på guds verk i form av kvinner. Det hele var en nærmest relgiøs opplevelse. Men hadde også noen dårlige opplevelser hvor jeg var fristet til å vise den største fingeren min til enkelte, og da snakker jeg ikke den på hånda. Nok om det.

Noe av grunnen til at enkelte eller de fleste nyfrelste og fortapte menneskene innenfor religion er like humorsyke som ei død makrell, er fordi dem fokuserer på det dem ikke skal fokusere på. Du skal IKKE, du skal ikke, du skal ikke. Det er ikke lov, det er forbudt, det er haram, det der er i hvertfall haram av haram. Dem oppfører seg som studenter som ligger etter pensum og har konstant dårlig samvittighet gjennom hele året.  Kunnskapsløsheten er faktisk nøkkelen til at man har en slik tankegang. Hadde dem giddet å brenne noen kalorier på først og fremst stoppe opp og reflektere over hva man drev med, kunne de kanskje dempe de relgiøse krampene som de får.

Folk har en også en annen tanke at det å være kritisk til en religion er nærmest syndfull. Det er bare folk med langt skjegg eller helst nerder som er blitt stuet bort i en eller annen instans i utlandet,  hvor dem har blitt pisket fra morgen til kveld som er de riktige menneskene til å i det hele tatt tørre å spørre. At disse nerdene er blitt hjernevasket hindrer ikke deres autoritet, de er eksperter på livet uten å ha hatt noe form for kontakt med omverden. Til informasjon, jeg har dessverre ikke skjegg, bare muskler og bruker enda lengere tid på badet enn duden i American Pscycho.

Det var en jente som sa til meg en gang, hvis mennesket har så godt humor, tenk deg hvor godt humor Gud har? en annen sak at hun ble humørsyk til slutt. Mange blir fornærmet av at jeg har kalt bloggen min hobbymullah og kommer med pekefingeren som faktisk er forbudt å komme med i alle relgioner. Humor nok engang.

Gjesp, jeg skulle komme med nådestøtet , men jeg ble fort litt trøtt. Skal også prøve å faste i morgen.  Jeg ser det som en fin måte å deffe på, det er å få ut vannet i kroppen slik at ens deilighet blir enda mer deilig. Det avhenger selvfølgelig hva slags kosthold en har. Folk faster fordi dem skal kjenne hvordan de fattige har det, men når dem åpner fasten så har dem festmåltid hver dag som om dem skulle være verdens rikeste.

Det blir som en kvinne som kjøper dyre klær for å se billig ut..

5 Responses to “Religion, evig dårlig samvittighet og humor”

 1. angelina Says:

  100 % enig! Fortsett sånn og legg ut litt flere innlegg.. Du skriver bra mollaaahhhhhh ;)

 2. Fidelity Says:

  Nå må man ikke la humoren gå så mye til hodet at man tar seg selv så høytidelig og «unnskylder» for alt. F.eks med å følge Saudi fordi «det høres så mye mer logisk ut».

  At man derimot ev avholds mot alle «goder» og «behageligheter», i all forstand (psykisk så vel som fysisk), er fastens ånd.

  Ingen har så langt blitt merket for livet av en lang faste.

  …og ja…Gud har nok fantastisk sans for humor…mtp hvor mange idioter han må hamle opp me hverdag så er det nok mer enn én som trekker på smilebåndet hans.

 3. Hobbymullah.com Says:

  Vel når går man fra logisk til det ulogiske? Er det logisk å faste 20 timer av 24 timer, fordi det er det ramadan går ut på? Ligge i halvkoma og være ineffektiv ovenfor seg selv og alle andre. Det høres jo veldig logisk ut for folk opp i nord som må faktisk faste hele døgnet. Men hei, kanskje det er meningen at relgion skal være ulogisk og en form for lidelse, det er da man føler seg virkelig elsket av gud den barmhjertige der oppe.

  Det er på grunn av logiske prinsipper man kan få fritak fra å faste når man reiser, eller «forkorter» bønnen. Men det er akseptabelt å bruke logikken der. Uansett valget er frivillig, man faster ikke for andre, men kun og kun for deg selv. Nøkkelordet er intensjonen, hva du åpner og stenger fasten med er irrelevant.

  Derfor hvis du leser en av de fatwaene beskriver han meget bra;

  What I see is that Muslims in these countries should select among these opinions what suits their conditions because every opinion has its own evidence, reasoning, and clue. And you who live in those countries know the option which fits you and enables you to perform fasting in a way it becomes easier for Muslims there, and there is nothing against you as long as you follow one of the opinions used and well known by the people of
  knowledge (scholars) and Allah knows best and from Him we ask guidance and upon Him we depend. I dette tilfellet har man faktisk støtte fra de lærde.

  Det er et inviduelt valg, ingen ber gjøre noe en ikke vil gjøre, men det er viktig å stoppe opp og tenke logisk også.

 4. Maroc Says:

  Haha.. Det er noe av misforståelsen rundt religiøse mennesker. «VI» er jo liksom så religiøse og ekstreme hele gjengen, at vi ikke klarer å le av skjeggen i postkassa engang.

  Når det er sagt. Jeg vet ikke om det er noe som åpenbart kan kalles logisk når det kommer til religion. Sett utenifra er jo religion og det som følger med, ulogisk. Så vi er vel både logiske og ulogise til samme tid. Jeg har aldri likt å være logisk.

  Og by the way. Jeg misliker haramfingeren sterkt. Fordi vi blir lært til å leve på en frykt, når det er det motsattte som egentlig gjelder ; kjærlighet (for Gud). Du kommer til helvete om du ikke gjør sånn, du kommer til å brenne hardt om du ikke går til høyre istedetfor venstre osv osv.. Ikke rart folk blir ekstreme den andre veien, sier jeg bare da.. ;) Kul blogg forresten.. :)

 5. Hobbymullah.com Says:

  Takk for rosen!

  Sånn til info, jeg er bare mullah på deltid derav Hobbymullah. Og som du sikkert har fått med deg så jeg er en veltrent kar med bukseseler, sleik og cigar i kjeften som gir råd til dagens uopplyste ungdom å holde seg blant annet vekk fra røyk og dop %-)

Leave a Reply